google-site-verification: googlee3cc7630bd5a97bf.html
  • RM

Jeg står her nesten avkledd...

Jeg står her nesten avkledd og naken. Verden foran mine øyne foregår i økt hastighet mens verden i mitt hode går i sakte film.

Rommet er stort og avkledd som meg. Kjølige vegger på en side av rommet, utstyr og ledninger på den andre siden. Alle menneskene rundt meg blir som innredningen, de lyser opp dette sterile og kjølige rommet.  Så mange mennesker som farer rundt og forbi meg. Jeg prøver å fange opp antallet, men hode mitt klarer ikke å følge hastigheten som disse menneskene har. Jeg prøver igjen men faller av etter seks personer.......Ei dame prater til meg med omsorg i stemmen mens hun kler av meg morgenkåpen. Blikket mitt har festet seg. Der stod den, selveste luksusutgaven av gynekologsengen. Sammenlignet med den vi har hos fastlegen. Noen hender tar rundt skulderen min og fører meg til sengekanten.

Kjenner du igjen følelsen? Rompa treffer sengekanten, du skyver deg litt inn og må løfte beina.....

En person fester noe på låret mitt, en annen gjør klar hånden min til sprøyte, noen er bak hode mitt mens legen setter seg ved min side og begynner å prate. Konsentrasjonen min er ikke helt til stedet og mine egne tanker tar overhånd.

Mine tanker går til alle som har kreft og hvor godt helseNorge vi har. Men uansett hvor heldige vi er i Norge så må DU og alle andre ta sin del i å ta vare på helsen.    #sjekkdeg for livmorhalskreft.

Hvordan gjør du det? 

Følg denne linken https://kreftforeningen.no/sjekk-deg/

Jeg fulgte Thea Steen i kampen mot livmorhalskreft. Hun ble 26 år gammel og døde 17. juli 2016. Du kan lese mer om Thea Steen og hennes blogg her: https://theasteen.com/blog/

Det er faktisk en mulighet å sjekke seg for celleforandringer før det blir kreft, MEN første steget må du ta ved å #sjekkdeg før det er for sent.

Les også  Tale Støyva Skrunes erfaringer om livmorhalskreftkampen her: http://www.bt.no/btmeninger/debatt/Ring-meg_-sa-skal-jeg-fortelle-deg-323258b.html

Jeg kan ikke få sagt det nok ganger eller ropt høyt nok hvor viktig det er å sjekke seg. 

Vi snakker om liv og død. Jeg sjekket meg hos fastlegen, prøvene var langt ifra bra og jeg ble sendt til sykehuset for biopsi og kolposkopi (les her hva dette innebærer https://kreftforeningen.no/om-kreft/undersokelse-ved-kreft/kolposkopi/ Prøvene etter kolposkopi og biopsi var fortsatt ikke bra. Neste steg var kirurgi/ konisering. Endelig resultat får jeg om fire uker. Noe redusert før operasjon. #sjekkdeg#sjekkdeg for livmorhalskreft
Uansett så tenker jeg at vi må ta helsen vår på alvor! Du har en mulighet å sjekke deg for å unngå livmorhalskreft og dette startet hos FASTLEGEN DIN!
18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

 

 

 

kundeservice@renatamarkota.no | ©by Renata Markota 2018 | Askim | Org.nr 995458624

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Artbyrenata
  • Twitter Social Icon