google-site-verification: googlee3cc7630bd5a97bf.html
  • RM

På jobb uten lønn?

Utvikling av kunst koster tid og kunst koster mange kroner.

Noen synes kunst er for dyrt og andre kjøper kostbar kunst kun for pengenes skyld. Noen forteller deg om alle tilbudene som er kuppet, mens andre forteller deg om hvor mye penger alt har kostet.

Noen har verdier i økonomisk sparing ved å "kuppe" tilbud, mens andre har verdier i en økonomisk status ved å opplyse alle om det "dyre" og "eksklusive" de eier.

Vi er alle forskjellig og godt er det.

Jeg mener alle trenger å utsettes for kunst. Både i sitt eget hjem og i det offentlige rom.

I mange år laget jeg kunst uten noen form for økonomisk vinning. Jeg ønsket bare å produsere masse fordi jeg elsket det. Jeg har banet meg vei igjennom livet med stor glede av å kunne utrette og utsette mange for min kunst. På godt og vondt.

Det å dele gleder er det beste, men det kommer en tid hvor tiden blir verdifullt.

Jeg har i mange år jobbet med å gjøre om verdien i det jeg lager til økonomisk vinning. Det høres kanskje egoistisk og brutalt ut, men du drar på jobb hver dag for pengene. Du kan trives på jobb så mye du orker, men uten lønn på en trivelig jobb blir kanskje et kort arbeidsoppdrag?

Retorikeren og forfatteren Elaine Eksvard snakker om i boken "Hverdagsmakt", at tiden som brukes på oppdrag er tid vekk fra barna. Tiden med mine barn kan ikke måles med penger, og skal jeg takke ja til et oppdrag så skal jeg også få betalt for det.Jeg er ingen Munch, men det er faktisk ingen. Kunsten er fortsatt mitt arbeid.

Verdien av et arbeid starter med deg selv.

Vær stolt av det du utretter og snakk om det til alle med stor verdi.

Jeg setter alltid en pris på mine verk, bestillinger og forespørsler med god samvittighet.


Ta en titt på veggene dine, hva ser du?

Ser du noe som kostet mye penger, og du tenker at den er verdifull for deg?

Kanskje du ser på noe med en høy symbols verdi, noe ditt barn har laget?


Verdien kan måles i så mye, men verdien av å respektere andres meninger er en kunst.

50 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

 

 

 

kundeservice@renatamarkota.no | ©by Renata Markota 2018 | Askim | Org.nr 995458624

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Artbyrenata
  • Twitter Social Icon